PRP

PRP has transformed 1970s Fujitsu manufacturing halls in West Gorton, Manchester, into a £27m TV studio complex and leading location for drama production. The 100,000 sq ft first phase comprises five film production stages, workshop, catering facility and flexible support space for dressing rooms, makeup, wardrobe and rehearsal rooms. There is also office space for smaller creative businesses.

The factory was stripped back to the principal superstructure, and left ‘raw’ and unfinished for both aesthetic and affordability reasons. This industrial look is softened with bespoke plywood furniture, designed by PRP, and dramatically coloured elements to aid navigation. PRP also designed Outerspace at Space Studios and sister scheme The Sharp Project both for Manchester City Council in conjunction with Manchester Creative Digital Assets Ltd.

Client
Manchester City Council / Manchester Creative Digital Assets Ltd
Tenure Mix
Commercial
Services
Architecture, Interiors

Related Projects