/

The Space ProjectManchester

Client
Manchester City Council
Tenure Mix
Commercial
PRP Studio
Manchester

PRP has transformed 1970s Fujitsu manufacturing halls in West Gorton, Manchester, into a £10.4m TV studio complex and leading location for drama production. The 100,000 sq ft Space Project comprises five film production stages, workshop, catering facility and flexible support space for dressing rooms, makeup, wardrobe and rehearsal rooms. There is also office space for smaller creative businesses.

The factory was stripped back to the principal superstructure, and left ‘raw’ and unfinished for both aesthetic and affordability reasons. This industrial look is softened with bespoke plywood furniture, designed by PRP, and dramatically coloured elements to aid navigation. PRP also designed sister scheme, The Sharp Project.

Services
Interiors